Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Μια σύντομη απάντηση

Αγαπητοί φίλοι που με βρίζετε,
το ΠΑΣΟΚ είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα και όλες οι φωνές ενυπάρχουν.
Ο δε πρόεδρός του είναι σαφής προς το ποια πολιτική επιθυμεί να εφαρμόσουμε κι εγώ αυτήν υπηρετώ σεβόμενη απολύτως τις ενστάσεις. Εάν ποτέ διαβάσατε κείμενά μου θα αντιληφθήκατε οτι προσπαθώ να εξηγήσω και να προτείνω λύσεις. Θεωρώ δε απολύτως κατανοητές τις αντιδράσεις και γιαυτό προσπαθώ κι εγώ με τη σειρά μου να φέρω κάποιους τρόπους διαχείρισης. Προφανώς όμως δεν μπορώ να συνομιλώ με κάποιους που απλώς με βρίζουν και θέλουν να πιστεύουν οτι δεν είμαι ελληνίδα.

Όσον αφορά τα γεγονότα στην παλαιά βουλή, είναι προσβλητικό για την ΕΛ.ΑΣ να λέτε πως έχω οιαδήποτε ανάμειξη. Ήμουν εκεί, ναι. Αλλά μέχρι εδώ. Όπως αναφέρει και το σχετικό Δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, οι Αρχές κινήθηκαν με εντολές από τους αρμόδιους ύστερα από σχετική ενημέρωση από τους διοργανωτές. Ακόμα και να ήθελα δεν θα είχα τη δύναμη, ξέρετε. Σύμβουλος σε ζητήματα μετανάστευσης είμαι και ούτε σε αυτό το τομέα έχω άλλες αρμοδιότητες πέρα από το να προτείνω κάποιες πολιτικές και τίποτα άλλο. Τις αποφάσεις τις λαμβάνουν οι Υπουργοί. Εάν θέλετε να με καταστήσετε υπεύθυνη για τα πάντα, είναι δικαίωμά σας. Όμως φιλικά σας λέω, πως είστε σε λάθος δρόμο.

Θεωρώ δε πως έχουμε ευθύνη που δεν μπορέσαμε να εξηγήσουμε επακριβώς τι λέει και ποιούς αφορά αυτό το νομοσχέδιο. Το οποίο , έτσι για την ιστορία, σας ενημερώνω πως δεν έχω καμία ανάμειξη καθώς προέρχεται απο το Υπουργείο Εσωτερικών και όχι το Υπουργείο στο οποίο εργάζομαι.

Η δική μου δουλειά περιορίζεται στην αντιμετώπιση και διαχείριση των μη νόμιμων μεταναστευτικών ροών ώστε να σταματήσει αυτό το χάλι στο κέντρο της Αθήνας αλλά και να σταματήσει να μας βρίζει η ΕΕ για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων , η οποία βέβαια ΕΕ έχει την απόλυτη ευθύνη για την κατάσταση της Ελλάδας καθώς της έχει καταστήσει σκουπιδότοπο ανθρώπινων ψυχών. Είμαι σίγουρη πως δεν θα διαβάσετε την απάντηση κι αν τη διαβάσετε δεν θα θελήσετε να την καταλάβετε. Αλλά γιαυτό δεν μπορώ να κάνω τίποτα περισσότερο πέρα απο το να στεναχωριέμαι και να προσπαθώ να κάνω τη δουλειά που μου ανέθεσαν για όσο διάστημα επιθυμούν.

23 σχόλια:

  1. Αφροδίτη, πιστεύω ότι πρέπει να σκεφτείς σοβαρά το ενδεχόμενο να μη δημοσιεύεις τα αμιγώς υβριστικά ή ακόμα και τα προφανώς κακόπιστα σχόλια, τα οποία αν μη τι άλλο ακυρώνουν κάθε προοπτική σοβαρού διαλόγου σε αυτό το χώρο. Όπως λέει ο γνωστός αφορισμός "η βλακεία είναι ανίκητη" - άρα ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να την περιορίσουμε. Προς τιμήν σου δίνεις ένα βήμα κριτικής, αλλά το να δημοσιεύονται υβριστικά σχόλια άνευ όρων υπερβαίνει κατά πολύ την έννοια της ισηγορίας και τελικά ενθαρρύνει τέτοιου είδους χυδαίες συμπεριφορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή Κυρία,
    Είναι η σκληρότερη τιμωρία αυτή που τους επιβάλλετε.
    Ουδέποτε εξυβρίσατε, ουδέποτε καν κακολογήσατε οιονδήποτε.
    Αποκαλύπτονται μόνοι τους σε όλη τους τη χυδαιότητα
    Καλό κουράγιο. είμαστε πολλοί, μα πάρα πολλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ΚΟΣΤΙΣ

    Εχετε δίκιο... θα ακολουθήσω τη συμβουλή σας στο εξής.
    Απλώς εκτίμησα οτι θα πρέπει να γνωρίζουμε τι λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφροδίτη όσοι δεν έχουν επιχειρήματα προσπαθούν με κραυγές, βρισιές, προσβολές και με εκφοβισμό να επιβληθούν. Είναι οι μειοψηφίες που κάνουν έντονη την παρουσία τους φωνάζοντας πιο δυνατά από τους άλλους. Που προσπαθού με FUD (Fear Uncertainty Doubt) να οδηγούν τον κόσμο που δεν ασχολήθηκε ποτέ επί τοις ουσίας με τα θέματα που πραγματεύεσαι στο ιστολόγιό σου στο να στηρίζουν τις δικές τους απόψεις. Εσύ συνέχισε να κάνεις αυτό που σου ανέθεσε ο Γιώργος, συνέχισε να γράφεις τις απόψεις σου στο blog σου μα για κάθε ανεγκέφαλο από αυτούς υπάρχουν πολλοί περισσότεροι ανοιχτόμυαλοι που επιζητούν μια σφαιρική ενημέρωση γύρω από αυτά τα θέματα πρωτού επιλέξουν τη μια θέση ή την άλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνέβη, μου φαίνεται, αυτό που με κάνει να φοβάμαι περισσότερο σε τούτο τον τόπο: Είδα έναν από τους ανθρώπους που -δυστυχώς- σπάνια βρίσκονται σε θέσεις μέσω των οποίων μπορούν να (συν)διαμορφώνουν πολιτικές προς τη σωστή κατεύθυνση, να αισθάνεται και να το δηλώνει ότι ενεργεί μόνο στο μικρό "κουτάκι" που του αναλογεί... Ετσι, λοιπόν, πολύ γρήγορα φθάσαμε στο σημείο μηδέν, εκείνο όπου άνθρωποι που έχουν και το κέφι και τον εσωτερικό πλούτο να ομορφύνουν κάπως την Ελλάδα, να λέει "άλλου είναι το νομοσχέδιο", κι "εμένα μόνο αυτά μου αναλογούν να κάνω"...
    Ναι! Αυτό είναι το πλαίσιο. Είναι γνωστό από το παρελθόν. είναι το πλαίσιο του κατακερματισμού, που θα θέλαμε να δούμε να αλλάζει.
    Να βλέπαμε, επί παραδείγματι, ένα νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό "όλοκληρωμένο", που να το έχουν σχεδιάσει και συναποφασίσει όλοι οι συναρμόδιοι κυβερνητικοί τομείς.
    Να βλέπαμε ανθρώπους που έχουν αξία μέσα τους, να προσπερνούν αδιάφοροι (όχι απροβλημάτιστοι) τους κάθε χρώματος χούλιγκανς της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, ανοίγοντας δρόμους για ένα καλύτερο Αύριο.
    "Η δική μου δουλειά", η "δική μας" δουλειά ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να περιορίζεται. Είναι ανάγκη ζωτική να ΜΗΝ την αφήνουμε να περιορίζεται σε "κουτάκια", ανάλογα-αντίστοιχα εκείνων που έχουν τεμαχίσει κράτος και κοινωνία, κυβερνητικές και ατομικές ευθύνες, διαμορφώνοντας τελικά ένα Σήμερα - προπομπό ενός τρομακτικά απροσδιόριστου Αύριο...
    Υ.Γ. Στην τελική, για τους πάσης φύσεως "καθαρόαιμους Ελληνες" που δεν γουστάρουν ξένες παρουσίες και καταγγέλουν τον κίνδυνο να αναμιχθεί το ελληνικόν μετά του βαρβάρου αίμα: Ας διώξουμε όόόλους τους ξένους από τούτη τη γη, αλλά ταυτόχρονα να φέρουμε εντός συνόρων, όλους τους της φυλής ημών που μετανάστες όντες, βρίσκονται στα ξένα. Κι αν δεν κάνω λάθος, είναι σχεδόν όσοι οι "εντός"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ insider

    Εχεις απόλυτο δίκιο.

    Δεν θα τους τη χαρίσω όμως. Απλώς ξεκαθάρισα ποιές είναι οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις και ευθύνες. Το πως λειτουργώ ως πολίτης,ως μέρος της κοινωνίας των πολιτών, είναι μια άλλη ιστορία.
    Και επίσης βαρέθηκα να με χρησιμοποιούν και να με βρίζουν για ένα νομοσχέδιο για το οποίο έχω κι εγώ την απόψη μου.
    Στηρίζω. Προφανώς. Επί της αρχής όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην "εγκαταλείψεις"! Εχουμε ανάγκη από ανθρώπους σαν κι εσένα...
    Οσον αφορά τα "επί της αρχής"... Ξέρεις, κουράστηκα με τους αστερίσκους... Το έκανα κι εξακολουθώ να το κάνω κι εγώ, όσο κι αν προσπαθώ να το σταματήσω: "Στηρίζω επί της αρχής" και τελικά σπάω τα μούτρα μου κάθε φορά... Επιτέλους, κάποτε, να αποφασίσω ή να στηρίζω επί του συνόλου, ή να απορρίπτω ό,τι δεν μου κάνει, ειδικά "στο διά ταύτα"!
    Κατά τα λοιπά, ένα χαμόγελο άνθισε με την απάντησή σου!!!
    Νά 'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @insider

    Το πόσο έχ στηρίξει αυτό το νομοσχέδιο το ξέρετε
    Απλώς φυσικά και έχω κάποιες σκέψεις.
    Τόσο επί των άρθρων, (πχ συμφωνώ με την Εθνική Ενωση, >>>http://diavatirio.net/diavat/news.php?extend.6688)
    αλλά και σε σχέση με την επικοινωνιακή πολιτική.

    Σας ευχαριστώ πολύ πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξαναδιαβάζοντας, παρατήρησα κάτι και ζητώ συγνώμη: Που παρασύρθηκα στον "ενικό". Ελπίζοντας να μην παρεξηγήθηκε ούτε γι' αυτό, ούτε και για τις "παρατηρήσεις" μου, στέλνω πολλές πολλές ευχές για καλό απόγευμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αφροδίτη, μη μασάς.
    Είμαστε περισσότεροι, αλλά και να μην ήμασταν, δεν έχει καμμία σημασία.

    Μπράβο που ανέβαζες και δεν έκοβες τους εμετούς τους, και μην ξεκινήσεις τώρα.

    Ο ντενεκές όσο πιο άδειος είναι τόσο πιο πολύ θόρυβο κάνει.

    Προχώρα, αυτός ο κόσμος δεν θα πήγαινει μπροστά αν αυτοί που μπορούσαν να κάνουν το σωστό υπαναχωρούσαν στην άναρθρες κραυγές των φανατικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα σχόλια τους δεν έχουν καμμιά ποικιλία όπου κι αν εμφανίζονται.
    Ένας παριστάνει τον ψηφοφόρο της αριστεράς, ένας είναι απλά πατριώτης σε κόσμια επίπεδα κι απο κοντά 2-3 ανώνυμοι σε διαγωνισμό σεξισμού,ρατσισμού και ιστορικής παραχάραξης.
    Κακόγουστο το έργο, δεν χρειάζεται ριμέίκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλο θα ηταν κυρια σαλεχ αν δεν θελεται ατομα που απλα θα μπαινουν και θα βριζουν στο μπλοκ σας να απαντουσατε και σε καμια ερωτηση που σας κανουμε και οχι να μας χαρακτηριζεται φασιστες εσεισ και οι φιλοι σας επιδει εχουμε διαφορετικη αποψη απο εσας.θελω λοιπον την αποψη σασ για τα ατομα που δεν εχουν καθαρο ποινικο μητρωο αν θα πρεπει η οχι να λαβουν την ιθαγενει. το πασοκ τοποθετηθηκε πως δεν θα την παρουν η δικη σας αποψη ποια ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2010 10:11 π.μ.,

    Μολονότι το υφος σας προδίδει καλό προαίρετη διάθεση μήτε ουσιστική ερώτηση, θα απαντήσω κατ' εξαίρεση:

    Όποιός έχει διαβάσει το νομοσχέδιο γνωρίζει οτι είναι μέσα όλος ο ποινικός κώδικας. Συνεπώς, η απάντηση είναι αρνητική: όχι, δεν έχουν δικαίωμα στην ελληνική ιθαγένεια οι αλλοδαποί με μη καθαρό ποινικό μητρώο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για όσους, της μιας ή της άλλης πλευράς, χρησιμοποιούν υβριστικούς χαρακτηρισμούς, έγραψε εύστοχα το μπλογκ "Η Τυραννία των Καλών Προθέσεων". Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται παρά για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

    Σε ό,τι αφορά στην διαγραφή των υβριστικών σχολίων με χυδαίους χαρακτηρισμούς, η απόφαση να διαγράφονται είναι δικαιολογημένη. Άλλωστε, κανείς δεν γνωρίζει αν είναι προβοκατόρικα και αν γράφονται για να εξυπηρετούνται οι σκοποί της πλευράς προς την οποία φαίνεται ότι στρέφονται.

    Όμως, κυρία Afrodite Al Salech, το να διαγράφετε σχόλια επειδή κρίνετε ότι δεν είναι "καλοπροαίρετα", δεν διαφέρει σε τίποτα από την άσκηση λογοκρισίας. Πάντα οι λογοκριτές είχαν μια δικαιολογία για την φίμωση της αντίθετης άποψης.

    Όσο για την δήλωσή σας ότι "στην ελληνική ιθαγένεια οι αλλοδαποί με μη καθαρό ποινικό μητρώο δεν έχουν θέση στην ελληνική ιθαγένεια", μπορείτε να μου πείτε πώς θα ελέγχεται το ποινικό μητρώο όσων εισήλθαν, εισέρχονται και θα εισέρχονται χωρίς χαρτιά;

    Ούτε το όνομά τους δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν οι ελληνικές αρχές, θα ξέρουν και το ποινικό τους μητρώο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Kάτι ακόμα από την ανάρτησή σας που μου έκανε εντύπωση. Γράφετε: "Ο δε πρόεδρός του είναι σαφής προς το ποια πολιτική επιθυμεί να εφαρμόσουμε κι εγώ αυτήν υπηρετώ σεβόμενη απολύτως τις ενστάσεις".

    θα συμφωνείτε, υποθέτω, ότι στα δημοκρατικά κόμματα, η πολιτική που εφαρμόζεται (όντας στην εξουσία ή την αντιπολίτευση) δεν πρέπει να εξαρτάται από την επιθυμία του προέδρου. Η πολιτική πρέπει να συνδιαμορφώνεται από όλες τις φωνές που "ενυπάρχουν σε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα", μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απλά πράγματα είναι. Αφού θέλετε να είσαστε Δημοκράτες και θεωρείτε ότι είσαστε οι πολλοί, γιατί δεν δέχεστε το δημοψήφισμα; Δημοκρατικό είναι, το σύνταγμα το προβλέπει, έχουν γίνει κι άλλα δημοψηφίσματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη το ίδιο για πιο απλά πράγματα. Εφ όσον υπάρχουν τόσες διαφωνίες, γιατί δεν το δέχεστε;
    θα μπουν τα πράγματα στη θέση τους και εγώ που διαφωνώ όχι επειδή είμαι ακροδεξιός, Πασοκτζής είμαι, θα υποχρεωθώ να το δεχθώ. Αφού λέτε ότι είστε οι πολλοί, δεχθείτε το. Γιατί το φοβάστε; Οι δημοτικές εκλογές δεν απέχουν πολύ. Μπορεί να γίνει μαζί οπότε το έξοδο θα είναι μηδαμινό. Περιμένω απάντηση κ. Αλ Σαλέχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι όποιες επιθέσεις δεν αφορούν επί της ουσίας εσένα, αλλά στόχο έχουν μέσω εσού να πλήξουν τους Υπυοργούς. Είναι το προνόμιο του να εκτείθεσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μια και μόνη ερώτηση: να γίνει δημοψήφισμα επειδή το ζητά το 6,5% του ελληνικού λαού; Γιατί περί αυτού πρόκειται. Ποιος ακριβώς πέραν των οπαδών του συγκεκριμένου κόμματος ζήτησε δημοψήφισμα; Όχι τίποτε άλλο, αλλά θα μπορούσαμε, ας πούμε, να ζητήσουμε την απαγόρευση των ρατσιστικών οργανώσεων (υπάρχει νόμος περί αυτού ξέρετε). Δεν χρειάζεται καν δημοψήφισμα γι᾽αυτό. Μήπως πλέον να το βλέπαμε σοβαρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ανώνυμε 16 Φεβρουαρίου 2010 10:11 π.μ.
    Καλά, να ζητάτε απόσπασμα ποινικού μητρώου από τους συμπολίτες μας.
    Mήπως όμως θά έπρεπε να μάθετε και σεις ολίγην ορθογραφία; [θελεται, χαρακτηριζεται, επιδει -θεέ μου)].
    Αποδείξτε και σεις το ελληνοπρεπές D.N.A. σας με ένα... ρεκτιφιέ στην ορθογραφία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εμετός !
    Βάζοντας στο google το όνομά σου, έπεσα τυχαία σε έναν τύπο (blogger) που παραληρεί δήθεν σοβαρά
    http://kommatoskylo.blogspot.com/2009/11/blog-post_22.html

    ρε τι είναι αυτά το ακροδεξιά κοπρόσκυλα;
    πότε θα ησυχάσει ο τόπος από αυτούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κάποιος ανώνυμος λέει ότι το δημοψήφισμα το ζητάει το 6,5% του ελληνικού λαού αλλά δεν είναι σωστό. Είναι πολύ μα πάρα πολύ περισσότεροι ανώνυμε αυτοί που ζητάνε δημοψήφισμα.
    Έχει υπογράψει πολύς κόσμος γι αυτό΄. Δεν είναι μόνο του ΛΑΟΣ όπως νομίζουν μερικοί εσφαλμένα. Ακόμα και άτομα ΚΚΕ ολόκληρες οικογένειες ψήφισαν, ξέρω Πασοκτήδες πάρα πολλούς που αισθάνονται προδομένοι, όπως λένε οι ίδιοι που όχι μπονο ψήφισαν αλλά βοήθησαν και στη συλλογή υπογραφών.
    Επιτέλους, αφού έχουν συγκεντρωθεί γύρω στις 500.000 υπογραφές και συνεχίζονται με αύξουσα πορεία μόνο από το ΛΑΟΣ, χώρια της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ που ανέρχονται σε ένα νούμερο πάνω κάτω το ίδιο, χώρια του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ, χώρια από τις διάφορες επαρχίες που δεν έχουν συγκεντρωθεί ακόμα για να καταμετρηθούν συγκεντρωτικά, αφού το ζητάει τόσος κόσμος γιατί να μην γίνει; Στην Ελβετία έγινε δημοψήφισμα για ένα τζαμί και τώρα στην Ισλανδία στις 6 Μαρτίου για κάποια οικονομικά μέτρα και τα δύο για υποδεέστερα ζητήματα από το δικό μας.
    Εδώ που γεννήθηκε η δημοκρατία, εδώ που ζούμε σε καθεστώς δημοκρατίας, γιατί δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα;
    Ας γίνει για να δούμε τελικά ποιοι ποιοί είναι οι περισσότεροι. Η δημοκρατία αυτό ορίζει, αν δεν το σεβαστούν τότε δεν είναι δημοκράτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το Φόβητρο του διαφορετικού είναι τα δεσμά της σκέψης. Ο ελεύθερος άνθρωπος δεν εντάσεται σε καλούπια, σε φατρίες αλλά αναπτύσσεται δίνωντας ώθηση στους γύρω του.
    Αν φοβάσαι το διαφορετικό δένεσαι με τις φοβίες σου και οδηγήσε εκεί που τα δεσμά σου σε ωθούν.
    Αν κάποιος δείχνει τον τρόπο να σπάσουμε τις φοβίες, τότε οι χειραγωγοί, που δυναμώνουν με τα φοβικά σύνδρομα, τον κρίνουν, τον καθυβρίζουν, τον λοιδωρούν, τον συκοφαντούν καλύπτοντας εντέχνως τα συστατικά στοιχεία του ελεύθερου ανθρώπου, που του δίνουν κύρος και κυρίως έχουν το θράσσος να του πλήξουν την Αξιοπρέπειά του.
    Ο ελεύθερος όμως άνθρωπος δεν πτοείται και τελικά τα όποια πυρά επιστρέφονται προς αυτούς που τα ρίχνουν. Ο ελεύθερος άνθρωπος, που ελεύθερα συλλογάται, δεν έχει φοβικά σύνδρομα και μεταφέρει αυτή του την ιδιότητα στην κοινωνία και η κοινωνία ανανεώνεται και αναπτύσσεται.
    Έτσι αγαπητή Αφροδίτη, όλοι αυτοί που υβρίζουν δεν έχουν ούτε υπόβαθρο, ούτε ελευθερία, μόνο φόβο μη χάσουν τη δύναμη που τους δίνει ο φόβος των άλλων.
    Προχώρα αν και πολλές φορές η πορεία ενός Ανθρώπου προς την ελευθερία, είναι μοναχική και η μοναξιά είναι το μεγαλύτερο αγκάθι από όλα.
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή