Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Επίθεση σε εκδήλωση της ΕΕΔΑ


Σήμερα, Δευτέρα 8 /02, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, πραγματοποίησε εκδήλωση για την αλλαγή του κώδικα ιθαγενείας. Ομιλητές ήταν ο Γιάννης Παναγόπουλος, Πρόεδρος Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος, ο Χάρης Κυριαζής, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο Δημήτρης Μπράτης, Πρόεδρος Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ο Δημήτρης Παξινός, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο Κωστής Παπαιωάννου, Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και ο Δημήτρης Χριστόπουλος, επικ. Καθηγητής Παντείου πρόεδρος της δ.σ. της Ένωσης. Τη συζήτηση θα συντόνιζε ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, μέλος του δ.σ. της Ένωσης.
Μολονότι από νωρίς έγινε αντιληπτή από τους οργανωτές της εκδήλωσης η παρουσία ακροδεξιών αποφασίστηκε να ξεκινήσει η εκδήλωση. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, και με αφορμή την αποχώρηση του προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλου, η ομάδα των ακροδεξιών σηκώθηκε κι άρχισε την επίθεση προς τους ομιλητές και παρευρισκομένους, τραγουδώντας ταυτοχρόνως τον εθνικό ύμνο- προπηλακισμοί, σκουντήματα, και άλλα τέτοια … Η επίθεση σταμάτησε με την είσοδο των ΜΑΤ.
Αυτά γίνηκαν και σήμερα.

Και ερωτώ…
1. Ποιοι είναι εναντίων ποιών; Ποιοι είναι οι πατριώτες και ποιοι οι προδότες;
2. Ποιον ωφελεί η φασιστοποίηση της κοινωνίας μας;
3. Ποια Ελλάδα θα παραδώσουμε στα παιδιά μας και ποιος θα έχει την ευθύνη;

17 σχόλια:

  1. ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ "ΚΥΡΙΑ"ΑΛ ΣΑΧΛΕΧ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ?...ΤΑ ΑΥΡΙΑΝΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ"ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ!!!
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ Κ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!
    ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ.
    ΠΡΟΠΥΛΑΚΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ,ΜΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ!!
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΦΡΟΥΣ ΒΓΑΖΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ!ΔΕ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ...
    ΖΗΣΑΜΕ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανακοίνωση για Μεταναστευτικό από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης

    4 Φεβρουαρίου 2010
    [http://www.antibaro.gr/node/1142]


    6. Κρίνουμε ότι η μαζική χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας δεν μπορεί να αποτελεί απλά μια διαδικασία της κρατικής μηχανής και μάλιστα μιας μηχανής που δεν φημίζεται ιδιαίτερα για την αποτελεσματικότητα της, που συχνά «εμπνέεται» από κομματικές κατευθύνσεις και που «ταλαιπωρείται» από τακτικές εκλογικές αναμετρήσεις.

    7. Είναι γνωστό ότι η μαζική χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας δεν μπορεί να προκύψει απλά από την ψήφιση ενός σχετικού νόμου τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι τα μέλη της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας ψηφίζουν κατά βούληση ... των πολιτικών τους αρχηγών απαξιώνοντας έτσι οι ίδιοι τον σπουδαίο και διακριτό ρόλο που τους ανέθεσε το ελληνικό σύνταγμα με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών.

    8. Κρίνουμε ότι η μαζική χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας δεν εμπίπτει στα πλαίσια της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πιστεύουμε ότι ο έλεγχος, η καταγραφή και η έκδοση «πράσινης» κάρτας νομίμου παραμονής σε πρώτη φάση θα συνέβαλε αποτελεσματικά στη προστασία αυτών των ανθρώπων και στη συνέχεια, μέσα από μια μακροπρόθεσμη εθνική μεταναστευτική πολιτική, την ένταξη όσων πληρούν κάποιες ουσιαστικές προϋποθέσεις στην ελληνική πολιτεία.

    9. Κρίνουμε ότι το ζήτημα της χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας και της κατάρτισης μεταναστευτικής πολιτικής θα πρέπει να αντιμετωπισθεί σαν εθνικό και να ζητηθεί μια ευρύτερη συναίνεση εντός και εκτός του κοινοβουλίου. Διαφαίνεται ότι η φιλοσοφία του προτεινόμενου νομοσχεδίου διίσταται (ίσως και να αντιτίθεται) κατά πολύ του κοινού λαϊκού αισθήματος με κίνδυνο τη δημιουργία ανατρεπτικών και ρατσιστικών δυναμικών αλλά και τάσεων διάσπασης και τριβής μέσα στην ελληνική κοινωνία.

    10. Η σπουδή της ελληνικής κυβέρνησης να ψηφίσει το εν λόγω νομοσχέδιο με επείγουσα προτεραιότητα, καταμεσής μάλιστα μιας τεράστιας και πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης και χρηματοπιστωτικής απαξίωσης που διέρχεται, κατά γενική ομολογία, η πατρίδα μας, μας δημιουργεί εύλογα πολλά ερωτηματικά, ακόμη και υποψίες. Είναι αλήθεια τόσο επίκαιρο και επείγον τον εν λόγω ζήτημα; Ποιος θα είναι άραγε ο αντίκτυπος στην εθνική και θρησκευτική ταυτότητα και ομοιογένεια των Ελλήνων; Θα διακυβευτούν το εθνικό φρόνημα και η ορθόδοξη πίστη μας; Θα επιφέρει αλλοίωση του εκλογικού σώματος, προς όφελος ενός ή δύο συγκεκριμένων κομμάτων;
    Σε μια εποχή που οι θέσεις εργασίας είναι ελάχιστες και η ανεργία καλπάζει, ποιος θα είναι ο αντίκτυπος στα ασφαλιστικά ταμεία και στα κρατικά ταμεία ανεργίας και επιδομάτων; Συμφωνούμε ότι «ο φόβος είναι κακός οδηγός», αλλά δεν φοβόμαστε. Το να επεξηγούμε τα πάντα κάτω από το πρίσμα της ξενοφοβίας είναι υπεκφυγή και όχι αντιμετώπιση. Ο Έλληνας δεν φοβήθηκε θεριά, τώρα θα φοβηθεί; Το να αναφερόμαστε σε ανθρώπους που «η ανέχεια και ο πόλεμος τους στέρησαν την πρώτη τους πατρίδα» αποτελεί απόπειρα παραπλάνησης του κόσμου, θίγοντας τις ευαίσθητες χορδές ανθρωπιάς του Έλληνα, προβάλλοντας μια περιορισμένη μα τραγική κατηγορία των μεταναστών και όχι μια ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη διάσταση του ζητήματος.
    Δυστυχώς εκτιμούμε ότι η μαζική χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας θα επιδράσει αρνητικά, έως και καταλυτικά, με συνέπειες απρόβλεπτες και ίσως μη –αναστρέψιμες.

    11. Τελειώνοντας αναρωτιόμαστε γιατί το ελληνικό κράτος, αν ήθελε πραγματικά να «τακτοποιήσει» εκκρεμότητες, δεν φρόντισε με την ίδια σπουδή να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα της ελληνικής διασποράς για χορήγηση δικαιώματος ψήφου στις χώρες που κατοικούν τα μέλη της; Στο κάτω-κάτω εμείς οι απόδημοι Έλληνες (απεξαρτημένοι από ρουσφέτια, πακέτα και επιδοτήσεις) θα ψηφίζουμε με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον και την προοπτική του ελληνικού έθνους. Έτσι δεν πρέπει;

    12. Κρίνουμε ότι η λαθρομετανάστευση και το προτεινόμενο σχέδιο νόμου είναι ο Δούρειος Ίππος της άλωσης του Ελληνισμού.

    Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

    Δημήτριος Καλαμαράς Esq- Πρόεδρος
    Πέτρος Γαλάτουλας-Γενικός Γραμματέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί κανετε λογοκρισία κα Αφρα??
    Προσπαθώ να αναρτήσω ένα ψήφισμα Ελλήνων της Αμερικής και αναρτάτε μόνο το πρώτο κομμάτι και όχι την συνέχεια..
    Γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε κάποια ανταλαγή απόψεων??

    ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ήταν επίθεση, αλλά παρέμβαση σε συζήτηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα, και εφόσον αρνηθήκατε να ακουστούν και αντίθετες απόψεις, η κατάσταση οξύνθηκε με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαμαστυρίες.
    Σε καμμιά περίπτωση όμως δεν έγινε καμμιά βιαιοπραγία, όπως εξάλλου φαίνεται πεντακάθαρα και στο βίντεο του κούλογλου.
    Εκτός κι αν πρέπει να πιστέψουμε τα λεγόμενά σας κι όχι τα μάτια μας και τα αυτιά μας.
    Και μιας και ήσουν εσύ Άφρο που πήρες τηλέφωνο στην αστυνομία, να ξέρεις ότι στοχοποιείσαι πέραν του δέοντος.
    Προς το παρόν βγαίνουν μπροστα και φαίνονται κάποιοι ρομαντικοί, που ίσως και να είναι και δεξιοί.
    Η αγανάκτηση όμως μελλοντικά, θα εκφραστεί απ'ολες τις μεριές.
    Σε λίγο καιρό θα έχετε απέναντί σας και αριστερούς, κεντρώους και όποιον σκεπτόμενο Έλληνα...
    Όταν αυτή η υποβόσκουσα οργή που υπάρχει σε ανθρώπους όλων των πολιτικών αποχρώσεων - νδ, πασοκ, κκε, συνασπισμό, λαος - για την μεταχείριση τέτοιων θεμάτων απο τη μεριά σας με τέτοιο ΄φασιστικό τρόπο,να ξέρετε ότι, οταν η οργή το ξαναλέω ξεσπάσει, δεν θα υπάρχει κανείς να σας βοηθήσει..
    προσέχετε..
    Και μιας και ανέφερα για άλλες πλευρές να σου πώ ότι ψηφίζω ΚΚΕ σ'όλη μου τη ζωή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν η ακροδεξιά αγγίζει λέξεις όπως εθνισμός, τότε πολύ εύκολα παρεισφρέει το "κι" κι όλα αλλάζουν. Τότε ο πατριωτισμός συγχέεται με τη βία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα μόλις διάβασα στα νέα για το περιστατικό. 10 άτομα ήταν λέει όλα κι όλα. Για 10 βλάκες δεν αξίζει ν'ασχολούμαστε. Επίσης στα ΝΕΑ δημοσιεύουν έγγραφα πολιτογράφησης αλλοδαπών (και χωρίς τις απαραίτητες προυποθέσεις) από τον κ. Νάκο πρώην υφυπουργό εσωτερικών της Ν.Δ. παρότι τώρα είναι κατά του νομοσχεδίου... Τελικά η Ν.Δ. είναι υπέρ ή κατά; Η άμα έχουμε κάποιο συμφέρον είμαστε υπέρ κι αν όχι είμαστε κατά; Τέλος κάτι άσχετο για να δούμε ακόμα μια φορά τα χάλια της παιδείας: Στις προφορικές εξετάσεις αποφοίτων Νομική που διεκδικούσαν θέση στο Δικαστικό Σώμα ΔΕΝ ήξεραν τους: Ανδρέα Κάλβο, Μουσολίνι, Λένιν, Λέλα Καραγιάννη, Αδαμάντιο Κοραή! Επίσης δεν γνώριζαν τίποτα για τη μάχη του Βατερλώ και για το πότε απελευθερώθηκε η Θεσσαλία από τον τουρκικό ζυγό η απάντηση που έδωσαν ήταν το 1964!!!!! Μπράβο καμάρια μου... Υ.Γ. Στο πανό που κρατούσαν στη συγκέντρωση του ΛΑΟΣ για το μεταναστευτικό έγραφαν: ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΙΕΣΑΙ ΔΕ ΓΙΝΕΣΑΙ. Παιδιά το γεννιέσαι γράφεται με 2 ν... Έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άφρα μου, θα στα εξηγήσω όλα εγώ!!:
    Αστοί και Μαρξιστές, ΣΕΒ & ΓΣΕΕ versus ελληνικού λαού!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κ. Σαλέχ, όπως υπάρχουν πολλοί ψευτοπατριώτες που με πρόσχημα την πατρίδα επιτίθενται σε μετανάστες που προσφέρουν στην κοινωνία, έτσι κι εσείς τσουβαλιάζετε όσους διαφωνούν με το εν λόγω νομοσχέδιο. Κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν αντιτίθεται στην ύπαρξη των μεταναστών στη χώρα. Το ζήτημα είναι ότι η κυβέρνηση που σας διόρισε και εσείς προσωπικά δεν θίγετε ποτέ θέματα όπως η φύλαξη των συνόρων και η επαναπροώθηση (ή απέλαση) όσων εισέρχονται παράνομα. Σε καμία σοβαρή χώρα του κόσμου (δείτε τι έγινε στην Αυστραλία π.χ.) δεν υπάρχει αυτός ο υπέρογκος αριθμός παρανόμων μεταναστών και αυτή η συνέχειση της παρανομίας.

    Ναι στους μετανάστες που προσφέρουν, ναι στην ιθαγένεια των παιδιών που γεννήθηκαν εδώ, όχι όμως στην αλλοίωση του εθνικού χαρακτήρα του κράτους και της ελληνικότητας.

    Άφατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σίγουρα δεν θα παραδώσουμε στα παιδιά μας την Ελλάδα ως αφρο-μουσουλμανική αποικία του παγκόσμιου χωριού.

    Μόκο λοιπόν και προσοχή όταν άδει ο Εθνικός Ύμνος, εθνομηδενίστρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σκατά σ' αστούς & αριστερούς9 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:26 π.μ.

    @Δείμος του Πολίτη(sic)
    Απόλυτα σωστός! Άλλωστε, το Μεσολόγγι, το Κούγκι & τ΄ Αρκάδι δεν ήσαν βίαιες εξεγέρσεις, αλλά "ειρηνικές επαναστάσεις" μετά ροδοπετάλων & κονφετί!..
    @Ανώνυμος 12:22 π.μ.
    Να υποθέσω, πως ο Μακρυγιάννης θα κοβόταν, αν ζούσε σήμερα, βάσει των δικών σας ορθογραφικών μέτρων & σταθμών..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η χθεσινή τραμπούκικη επίθεση θύμισε τις επιθέσεις πριν το 1940 που έκαναν οι Ναζί του Χίτλερ προσπαθώντας να φιμώσουν κάθε φωνή που αντιστέκονταν στις άρρωστες πολιτικές τους απόψεις. Ο εθνικισμός είναι επικίνδυνος για την χώρα. Και κάποια στιγμή επιτέλους να μάθετε οτι οι μετανάστες είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ και οχι ανθρωπάκια μίζερα σαν αυτά που διέκοψαν με βίαιο τρόπο μια εκδήλωση. Τα πας μη έλλην βάρβαρος ανήκουν στο παρελθόν! Βγάλτε τις παρωπίδες και ζήστε ειρηνικά με όλους τους ανθρώπους χωρίς μίσος, χωρίς ρατσισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συγκρίνετε ο Μακρυγιάννης με τους κρετίνους του ΛΑΟΣ; Αν είναι δυνατόν. Το αναφέρω γιατί δε μπορεί να δηλώνεις πατριώτης εθνικιστής και να λες ότι δεν μιλούν καλά ελληνικά οι μετανάστες ενώ εσύ είσαι αγράμματος.

    ανώνυμη 12.22

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν ενοχλεί ο ύμνος καθαυτός, ενοχλεί που χρησιμοποιείται ΜΟΝΟ από ανθρώπους με κατευθυνόμενο iq. Γιατί, αν δεν το καταλάβατε ακόμη, όλοι οι υπόλοιποι ΕΛΛΗΝΕΣ σας λέμε τουλάχιστον γραφικούς, εσάς όλους τους ακροδεξιούς-τραμπούκους-φιλαθλουςσταγηπεδα-τηνβρισκωνασπαωκεφαλια-σκιναδες-στρατοκαυλους-καιλοιπουςκομπλεξικους.
    (Όσο γραφικός είναι και ο αριστερός που ονειρεύεται ακόμη να σκοτώσει τον βιομήχανο για να πάρει το λαϊκό κίνημα την γραμμή παραγωγής).

    Δυστυχώς η γαλανόλευκη και ο ύμνος μας κατέληξε να είναι το έμβλημα της ελληνικής ΚΚΚ. Και επειδή οι μόνοι που δεν το έχουν καταλάβει ακόμη αυτό είναι τα παιδιά των μεταναστών, θα τον λένε με περηφάνια και θα σηκώνουν και την ελληνική σημαία με περηφάνια.
    Θα τους το δώσετε να το καταλάβουν βέβαια... Μπορείτε να κρεμάσετε μερικούς σε δέντρα ή να φτιάξετε τάγματα θανάτου, έχετε τα παραδείγματα από τους φίλους σας στο εξωτερικό.

    Καλή συνέχεια Αφροδίτη...
    (Pls, την ανακοίνωση του ελληνισμού της Νέας Υόρκης, μόνο μια φορά, άσε τον ανώνυμο να σκούζει!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΚΟΥΣΕ ΞΕΒΡΑΚΩΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. ΑΠΛΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ. ΑΦΡΙΣΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;
    ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ..
    ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΜΕ 1 ΥΠΟΓΡΑΦΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ που ψηφίζω όλη μου τη ζωή Πασόκ και δεν έχω ψηφίσει τίποτα άλλο ξαφνικά΄και έκπληκτος ακούω να με λέτε ακροδεξιό επειδή δεν επιθυμώ να ελληνοποιηθούν μαζικά τόσοι ξένοι μονομιάς.
    Απίστευτο ε;
    Επίσης οι προγονοί μου θείοι και λοιπά που έχυσαν και οι δύο το αίμα τους στον αγώνα για την ελευθερία μας το 1940'45 ξαφνικά κι αυτοί λέγονται ακροδεξιοί επειδή πήραν τα όπλα για να ελευθερώσουνε τη χώρα αυτή την ταλαίπωρη χώρα. Σύμφωνα με τη δική σας λογική έπρεπε να μην πολεμήσουν για να αφήσουν το "πολυπολυτισμικό πέπλο" από Γερμανούς κατακτητές, Ιταλούς κατακτητές, Αυστριακούς, Αλβανούς που συνεργάστηκαν στην κατοχή με τον άξονα, Τσάμηδες που σκότωναν Έλληνες πατριώτες την ίδια περίοδο στη θεσπρωτία, να τυλίξει την Ελλάδα
    Μωρέ τι μας λες κυρά μας.
    Την αστυνομία την κάλεσες εσύ η ίδια στην παλια Βουλή και οι άνθρωποι αυτοί είναι ακροδεξιοί όσο είμαι κι εγώ.
    Άμα δε σου γουστάρει τράβα στην πατρίδα του πατέρα σου του Ιμπραήμ να κάνεις εκεί κουμάντο. Αλήθεια εκεί πώς αντιμετωπίζονται οι λαθρομετανάστες? Τους μοιράζουν ιθαγένειες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Ανωνυμος 13 Φεβρουαρίου 2010 10:02 π.μ.

    Αγαπητέ-ή φίλε-η / σύντροφε-ισσα,
    το ΠΑΣΟΚ είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα. Ο δε πρόεδρός του τώρα είναι σαφής προς το ποια πολιτική επιθυμεί να εφαρμόσουμε κι εγώ αυτήν υπηρετώ σεβόμενη απολύτως τις ενστάσεις. Εάν ποτέ διάβασες κείμενά μου θα αντιλήφθηκες οτι προσπαθώ να εξηγήσω και να προτείνω λύσεις. Θεωρώ απολύτως κατανοητές τις αντιδράσεις και γιαυτό προσπαθώ κι εγώ με τη σειρά μου να φέρω κάποιους τρόπους διαχείρισης. Προφανώς όμως δεν μπορώ να συνομιλώ με κάποιους που απλώς με βρίζουν και θέλουν να πιστεύουν οτι δεν είμαι ελληνίδα.

    Όσον αφορά τα γεγονότα στην παλαιά βουλή, είναι προσβλητικό για την ΕΛ.ΑΣ να λέτε πως έχω οιαδήποτε ανάμειξη. Ήμουν εκεί, ναι. Αλλά μέχρι εδώ. Όπως αναφέρει και το σχετικό Δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, οι Αρχές κινήθηκαν με εντολές από τους αρμόδιους ύστερα από σχετική ενημέρωση από τους διοργανωτές. Ακόμα και να ήθελα δεν θα είχα τη δύναμη, ξέρετε. Σύμβουλος σε ζητήματα μετανάστευσης είμαι και ούτε σε αυτό το τομέα έχω άλλες αρμοδιότητες πέρα από το να προτείνω κάποιες πολιτικές και τίποτα άλλο. Τις αποφάσεις τις λαμβάνουν οι Υπουργοί. Εάν θέλετε να με καταστήσετε υπεύθυνη για τα πάντα, είναι δικαίωμά σας. Όμως φιλικά σας λέω, πως είστε σε λάθος δρόμο.

    Θεωρώ δε πως έχουμε ευθύνη που δεν μπορέσαμε να εξηγήσουμε επακριβώς τι λέει αυτό το νομοσχέδιο. Το οποίο , έτσι για την ιστορία, σας ενημερώνω πως δεν έχω καμία ανάμειξη καθώς προέρχεται απο το Υπουργείο Εσωτερικών και όχι το Υπουργείο στο οποίο εργάζομαι. Η δική μου δουλειά περιορίζεται στην αντιμετώπιση και διαχείριση των μη νόμιμων μεταναστευτικών ροών ώστε να σταματήσει αυτό το χάλι στο κέντρο της Αθήνας αλλά και να σταματήσει να μας βρίζει η ΕΕ για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων , η οποία βέβαια ΕΕ έχει την απόλυτη ευθύνη για την κατάσταση της Ελλάδας καθώς της έχει καταστήσει σκουπιδότοπο ανθρώπινων ψυχών. Είμαι σίγουρη πως δεν θα διαβάσετε την απάντηση κι αν τη διαβάσετε δεν θα θελήσετε να την καταλάβετε. Αλλά γιαυτό δεν μπορώ να κάνω τίποτα περισσότερο πέρα απο το να στεναχωριέμαι και να προσπαθώ να κάνω τη δουλειά που μου ανέθεσαν για όσο διάστημα επιθυμούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απλά επειδή ρώτησες
    1. Ποιοι είναι εναντίων ποιών; Ποιοι είναι οι πατριώτες και ποιοι οι προδότες;
    Απάντηση:
    Πατρίδα ή πατρίς: Η πάτρια γη. Η γη των πατέρων μας, των παππούδων μας, της ιστορίας μας. Αυτή είναι η πατρίδα. Επομένως πατριώτες είναι αυτοί που προστατεύουν αυτήν την κληρονομιά.
    Προδίδω: Αυτός που δίνει εκ των προτέρων, που παραδίδει στον εχθρό. Παραδίδω, εκχωρώ.
    Η πάνσοφη Ελληνική γλώσσα δίνει τις απαντήσεις εκεί όπου απουσιάζει η λογική. Αν δεν ξέρεις τι σημαίνει κάτι, απλά ετυμολόγησε το (έτυμος+λόγος, έτυμος=πραγματικός).

    2. Ποιον ωφελεί η φασιστοποίηση της κοινωνίας μας;
    Απάντηση:
    Όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Ακριβώς τη στιγμή που έχασαν τον ηγετικό τους ρόλο στην κοινωνία, δημιουργούν τις προϋποθέσεις να διαμορφώσουν νέους ρόλους και νέα κοινωνικά ρεύματα. Αν ω μη γέννητω, καθιερωθεί το πολυπολιτισμικό πρότυπο στην Ελλάδα θα προκύψουν πολλοί αριστεροί υπερπατριώτες αλλά και μεταναστοπατέρες ώστε να μη χάσουν την κουτάλα της πολιτικής εξουσίας.
    Η δημοκρατία είναι πολίτευμα που από τη φύση του δημιουργεί πολιτικές δυνάμεις ώστε να καλύψει όλα τα ρεύματα. Επομένως είναι δεδομένο ότι θα δούμε Αλβανικό κόμμα (από διάφορους διαφημισμένους Αλβανούς), Μουσουλμανικό, διεθνιστικό, πατριωτικό, αφρικανικό κόμμα. Αυτό θα συμβεί νομοτελειακά. Μέσα σε όλο αυτό το συνονθύλευμα νέων κοινωνικών ρευμάτων θα βρουν βιοποριστική λύση και διάφοροι επαγγελματίες πολιτικοί που έχουν μείνει στα αζήτητα.
    Αυτό απαντά και στο ποιος είναι προδότης.

    3. Ποια Ελλάδα θα παραδώσουμε στα παιδιά μας και ποιος θα έχει την ευθύνη;
    Απάντηση:
    Εδώ δεν τίθεται καν δικαίωμα επιλογής. Το ερώτημα είναι άτοπο και προδοτικό από μόνο του. Πρέπει να παραδώσουμε την Ελλάδα τουλάχιστον όπως τη βρήκαμε. Η πατρίδα δε μας ανήκει. Εμείς ανήκουμε σε αυτήν. Επομένως δεν υπάρχει καν ζήτημα παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας. Δεν επιτρέπεται να παραδώσεις κάτι που δε σου ανήκει και όταν διεκδικείς κάτι που δε σου ανήκει είσαι αυτόματα εχθρός της πατρίδας. Εχθρός της πατρίδας=εχθρός των Ελλήνων. Πατρίδα, Ελλάδα και Έλληνες είναι ένα και το αυτό.
    Για να διευκολύνω τη σκέψη σου θα σου πω ότι αν κινδυνέψει η Κρήτη θα πάω να πολεμήσω με το ίδιο σθένος όπως αν κινδυνέψει η Θράκη, η Μακεδονία, η Ήπειρος. Όταν αδικείται ο Κρητικός πονάω το ίδιο όπως όταν αδικείται ο Μυτιληναίος. Αυτό με διαφοροποιεί από την στενή αντίληψη του τόπου που γεννήθηκα και με εντάσσει μέσα στο έθνος. Πατρίδα δεν είναι το σπίτι μου αλλά το σπίτι μου είναι μέσα στην πατρίδα μου. Αυτό που προτείνει το νομοσχέδιο είναι να γίνει το σπίτι πατρίδα αλλά αυτό είναι πολύ μικρό για να χωρέσει την Ελλάδα.
    Επομένως και αυτό απαντά στο ερώτημα: ποιος είναι προδότης και τι πατρίδα.

    Επομένως, συνοψίζω, όταν μια κυβέρνηση στο θέμα "πατρίδα" αγνοεί τη βούληση των Ελλήνων δε μπορεί να επικαλείται την Ελληνικότητα της γιατί οι πατριώτες βουλευτές της δεν αποφασίζουν για όλους αλλά έχουν απλά από μια ψήφο ο καθένας. Οι ψήφοι δηλαδή των κυβερνητικών βουλευτών δεν είναι 160 στους 300 αλλά 160 στα 10 εκατομμύρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή