Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Φωτογραφίες απο τη διαδήλωση του no border στην Μυτιλήνη

Περίπου 700 άνθρωποι- Έλληνες , Ιταλοί, Γάλλοι και (κυρίως) Γερμανοί, απο το no border camping αλλά και κάτοικοι της Λέσβου συγκεντρώθηκαν στην Παγανή της Μυτιλήνης για να αιτηθούν την άμεση αποφυλάκιση των κρατουμένων της Παγανής και το κλείσιμο αυτής.


Ύστερα απο διαπραγματεύσεις με την εισαγγελέα, μια επιτροπή 15 ατόμων εισήλθε στην Παγανή και μοίρασε ρούχα και τρόφιμα στους κρατούμενους. Στη συνέχεια απαίτησαν την άμεση αποφυλάκιση των γυναικόπαιδων. Ένα αίτημα που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εάν οι διαδηλωτές ήταν λίγο πιο οργανωμένοι. Παρόλαυτα, η κινητοποίηση ήταν εντυπωσιακή. Στο κάτω κάτω δεν είναι δυνατόν οι διαδηλωτές να υποκαταθιστούν το κράτος.
Οι διαδηλωτές έκαναν ότι είναι δυνατόν στο πλαίσιο της κοινωνίας των συνειδητοποιημένων (αν κυρίως αλλοδαπών) πολιτών.


Εκεί ήταν και Αθηναϊκές διμοιρίες των ΜΑΤ. Εκτός τόπου και χρόνου, βεβαίως. Αρματωμένοι και επιθετικοί, ως συνήθως.


Ακολούθησε πορεία στην πόλη που έληξε με την είσοδο των διαδηλωτών στη συναυλία των χειμερινών κολυμβητών. Η συναυλία διακόπηκε όταν εκπρόσωποι των διαδηλωτών ζήτησαν από τον κ. Μπακιρτζή να πάρουν το λόγο ώστε να εξηγήσουν τους λόγους της διαδήλωσης.
Αφού περιέγραψαν την κατάσταση ο κ. Μπακιρτζής είπε στους διαδηλωτές: "Έχετε δίκιο, εγώ είχα άδικο που δεν διέκοψα απο την αρχή τη συναυλία. Η Παγανή πρέπει να κλείσει."

***

ΥΣ. Εύγε στην αστυνομία της Λέσβου . Επέτρεψαν στην πορεία να εξελιχθεί ομαλά δίχως φανερή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, και όταν οι διαδηλωτές εισέβαλαν στη συναυλία, καμία αστυνομική δύναμη δεν τους ακολούθησε. Φαντάζεστε να είχε γίνει αυτό στην Αθήνα; Θα είχαμε οδομαχίες μέχρι το πρωί. Θέλω να πιστεύω οτι ακολούθησαν τη στρατηγική της μη έντασης, και ότι δεν έγινε εκ παραδρομής, επειδή πχ ξεχάστηκαν...



8 σχόλια:

  1. Στην Ελλάδα, μια χώρα χωρίς υποδομές, χωρίς χρήματα, και με τα δικά της κοινωνικά προβλήματα, έχουν εμφανιστεί εκατομμύρια αλλοδαποί. Αυτοί θα γεννήσουν εκατομμύρια αλλοδαπά παιδιά.

    Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα γίνουν ποτέ Έλληνες. Τόσο πολιτιστικά, όσο θρησκευτικά και φυλετικά δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια "ελληνοποίηση".

    Τα παιδιά τους, που τώρα ζουν σε αυτές τις άθλιες συνθήκες, όταν μεγαλώσουν τί θα κάνουν;;;;

    Χωρίς πλάκα, τί θα κάνουν τα άπειρα παιδιά τους όταν μεγαλώσουν; Πώς θα ζουν;

    Απορώ που κανείς δεν μιλάει γιαυτό. Δημιουργείται μια τάξη εκατομμυρίων φτωχών που περιμένουν να ζήσουν από εμπόριο ηρωίνης, τη πορνεία και τα πλαστα διαβατήρια.

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά τα εκατομμύρια των αλλοδαπών που αναφέρεις , έχουν συμβάλει εδώ και χρόνια αρκετά , ώστε εσύ να θεωρείς τον εαυτό σου Ευρωπαίο .Το αν θα γίνουν ή όχι ¨Έλληνες , δεν νομίζω πως μας απασχολεί καθόλου .Τα παιδιά τους αν είναι τόσο άτυχα και μεγαλώσουν σε αυτές τις άθλιες συνθήκες που παρουσιάζει η φίλη μας , το σίγουρο είναι , πως θα θυμούνται την Ελληνική φιλοξενία .Τα άπειρα παιδιά τους , αύριο μπορεί να έχουν μια καλύτερη τύχη , αρκεί να εστιάζουμε το πρόβλημα και να μην το ξεπερνάμε τόσο εθνικιστικά και επιπόλαια όπως εσύ .
    Και για να σου φέρω ένα παράδειγμα , εδώ στη Σαντορίνη που ζούμε εμείς , κάθε χειμώνα η αστυνομία πιάνει δεκάδες κλεφτρόνια , τα οποία είναι στην πλειοψηφία τους ‘’δικά μας ‘’ παιδιά .¨Έλληνες .Και πίστεψε με έχουμε κι εδώ αρκετούς αλλοδαπούς .
    Κράτα λοιπόν και μια πισινή .
    Φιλικά , εμείς από τα thira-mata.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή επειδή έχουμε μερικούς ντόπιους παραβατικούς στο σπίτι μας, να μαζέψουμε κι όλους τους υπόλοιπους απελπισμένους (και εν δυνάμει παραβατικούς) του πλανήτη για νά'χουμε πολλούς; Σε μια χώρα σχεδόν πτωχευμένη και με αδυναμία να στήσει οποιαδήποτε κοστοβόρα υποδομή; Μωρέ μπράβο λογική!

    Δεν σας βγαίνει η πασιέντζα κι έχετε αρχίσει τα τρελλά και τους παραλογισμούς, μπας και πείσετε τον εαυτό σας.

    Η πραγματικότητα σάς έχει ξεπεράσει, τα γεγονότα βοούν, δεν περνάει πια η παραμύθα σας. Είστε μια αισχρή, μισελληνική, προδοτική μειοψηφία και σε λίγο θα τρώτε ξύλο στο δρόμο κι απ' τις γιαγιάδες.

    Ακούτε ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Στην Ελλάδα, μια χώρα χωρίς υποδομές, χωρίς χρήματα, και με τα δικά της κοινωνικά προβλήματα, έχουν εμφανιστεί εκατομμύρια αλλοδαποί. Αυτοί θα γεννήσουν εκατομμύρια αλλοδαπά παιδιά.

    Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα γίνουν ποτέ Έλληνες. Τόσο πολιτιστικά, όσο θρησκευτικά και φυλετικά δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια "ελληνοποίηση".

    Τα παιδιά τους, που τώρα ζουν σε αυτές τις άθλιες συνθήκες, όταν μεγαλώσουν τί θα κάνουν;;;;

    Χωρίς πλάκα, τί θα κάνουν τα άπειρα παιδιά τους όταν μεγαλώσουν; Πώς θα ζουν;

    Απορώ που κανείς δεν μιλάει γιαυτό. Δημιουργείται μια τάξη εκατομμυρίων φτωχών που περιμένουν να ζήσουν από εμπόριο ηρωίνης, τη πορνεία και τα πλαστα διαβατήρια"

    Δεν παραθέτεις την παραμικρή απόδειξη για αυτές τις κοτσάνες. Ως φαίνεται πρέπει να τις δεχθούμε μόνο και μόνο επειδή τις πιστεύεις εσύ, που στο κάτω-κάτω ποστάρεις εντελώς ανώνυμα και απ' όσο ξέρουμε μπορεί να είσαι εχθρός της Ελλάδας που ενδιαφέρεται να σκορπίσει το ρατσισμό στην ελληνική κοινωνία για να την καταστρέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρίξε το καλύτερα στην πασιέντζα μεγάλε .Καλύτερα θα τα πάς .¨Έχει δίκιο ο J95. Κοτσάνες γράφεις .¨Άκου ‘’αισχρή, μισελληνική, προδοτική μειοψηφία και σε λίγο θα τρώτε ξύλο στο δρόμο κι απ' τις γιαγιάδες’’ .Πολλά cartoon βλέπεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΜΥΛΕΡΟΥ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ.

    ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ. ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΩΡΑ 12, ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΣΤΑ ΓΥΡΩ ΣΤΕΝΑ, ΠΑΝΤΟΥ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΟΙ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΓΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ. ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΝΑ ΤΡΥΠΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ, ΓΥΦΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΟΥΡΑΝΕ ΣΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ (ΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ???), ΒΡΩΜΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΑ, ΠΟΛΛΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΣΙΜΕΝΤΟΛΙΘΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΝΟΙΓΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΑΝΤΟΥ, ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ, ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ, ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ, ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΜΕ ΕΞΙΣΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΔΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ, ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ, ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΚΑΛΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΤΟ ΚΙNG JASON, TO ΑΠΟΛΛΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ.

    ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΤΟ ΓΚΕΤΟ ΤΗΣ ΠΡΕΖΑΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ. ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ, ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ, ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ, ΣΤΗΝ ΕΦΕΣΣΟ, ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΠΑΡΑ ΣΤΗΝ ΒΡΩΜΑ ΤΗΝ ΑΗΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΣΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

    ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ. 10 ΛΕΠΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΚΑΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ. ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΕΝΑ ΝΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΙΣΜΕΣΝΟΥΣ ΣΤΟΚ ΚΡΑΚ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ CAPE TOWN ΣΤΗΝ Ν. ΑΦΡΙΚΗ. ΗΤΑΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΜΙΚΟ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ? ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, 'Η ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ, 'Η ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΜΕ ΤΙΣ LEXUS KAI ΤΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ?

    ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΜΜΕ. ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΕΛΟΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΣΤΟΜΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΛΕΙΩΔΗ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ?

    ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ? ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ? ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ?

    ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΓΚΕΤΟ. ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

    ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΙΑΤΕΣ ΜΑΖΕΜΕΝΟΥΣ. ΠΟΣΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ? ΠΟΣΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ?

    ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΦΕΝΕΔΑΚΙΑ. ΚΟΙΤΑΖΑΝ ΣΑΝ ΧΑΖΟΙ. ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΚΕΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΖΙ.

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΕΣ ΣΟΜΑΛΕΣ ΜΑΣ ΗΡΘΑΝ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ? ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΣΟΜΑΛΕΣ ΜΕ ΜΠΟΥΡΚΕΣ.

    ΕΛΕΟΣ!!!

    ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ???

    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΟΜΑΛΙΑ??

    ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ, ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ. ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είτε με την αθρώα βίαιη διείσδυση και εποικισμό του κέντρου της Αθήνας (ως σχέδιο της Νέας Τάξης πραγμάτων), είτε με την υποστήριξη των ελληνοσαπιοκοιλαράδων στην επαρχία που προτιμούν να τους έχουν στις δουλειές και αυτοί (και τα παιδιά τους) να το παίζουν αφεντικά σαπίζοντας στα καφενεία, είναι πλέον εκατομύριο και βάλε. Είμαστε ήδη τελειωμένοι και κανείς δεν θα λογοδοτήσει για τούτη τη μουλωχτή εξόντωση του ελληνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ. ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΤΑΧΑΡ.

    ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΣ.

    ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή