Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

εν τάχει ...

1. Τι γίνεται με αυτόν τον έλληνα δημοσιογράφο, τον Ιάσονα Αθανασιάδη, που έχει συλληφθεί στο Ιραν; Μέχρι πριν ενα μήνα μίλαγα μαζί του συχνά για το ζήτημα της μεταναστευσης και των κινητοποιήσεων στην Ελλάδα. Ας κάνουμε κάτι ως Ελλάδα.

Free Iason from Iranian prison; give him back to Greece!

2. Με πληροφορούν μαγαζάτορες της πλατείας Αττικής ότι μέλη της Χρυσής Αυγής τους επισκέπτονται και τους πιέζουν να κάνουν κάτι για να "ξεβρομίσει" η πλατεία. Τα ίδια μου είχαν πει και στην πλατεία Αμερικής. Αυτό που δεν πρέπει να γίνει είναι να πάνε αντιεξουσιαστές στην πλατεία, και να γίνουν φασαρίες. Εκεί ο κόσμος δεν είναι υστερικός. Καλά συνυπάρχει με τους αλλοδαπούς (sic). Ας μην τους ενοχλήσουμε. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να είμαστε alert και να μεταφέρουμε την πληροφορία.

3. Μαθαίνω από έγκυρες πηγές οτι Η Ολλανδία ετοιμάζετε να "επιστρέψει" στην Ελλάδα περισσότερους απο 1500 ανθρώπους στο όνομα του Δουβλίνου ΙΙ. Θυμάστε που είχε έρθει στην Ελλάδα πριν απο ενα μήνα περίπου η Υφυπουργός Δικαιοσύνης και μιλησε με την Ντόρα; Αυτή που είχε κάνει δηλώσεις οτι δε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αλλάξει ο Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ; Ε.. ναι, ποιός ξέρει τι ακατανόητες συμφωνίες εκανε με την Ντόρα και συμφωνήσανε να στείλουν στην Ελλάδα ανθρώπους. Τι περιμενουμε για να καταγγείλουμε τον Κανονισμό; Τι περιμένουμε για να σταματησουμε να εφαρμόζουμε το Δουβλίνο ΙΙ; Ελεος πια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου